]]>
DIMECRES, 22 DE NOVEMBRE, 2017
imprimir
43è Aplec de festa major de Sant Andreu de Bancells

Aquest any s’avança una setmana i es celebrarà el 26 de novembre.El proper diumenge a la tarda es commemora el 43è aniversari de l’aplec de festa major de Sant Andreu de Bancells, ermita romànica situada dins el terme municipal de Vilanova de Sau.

Al bell mig de les Guilleries, entre la carena de Vilanova de Sau i Sant Hilari Sacalm es troba l’Ermita de Sant Andreu de Bancells. Habitualment el diumenge més proper al dia de Sant Andreu és el dia que es celebra la festa major, però aquest any per poblemes d’agenda s’avança al dia 26. Aquesta es la festa major possiblement, més curta de Catalunya. Un aplec que s’inicia a les quatre de la tarda i finalitza amb la caiguda del sol.  Per arribar-hi cal accedir per la pista forestal que connecta el Pont de Malafogassa amb Vallclara i Sant Hilari, voltant uns paratges d’una gran bellesa fins arribar a dalt la clariana de Sant Andreu de Bancells.

Els actes comencen a les 4 de la tarda amb la missa  honorífica del patró de la parròquia i seguidament es celebra una botifarrada popular per a tots els assistents, s’acomiada la festa amb el “cant dels adéus” al voltant de la rotllana del foc.

Aquesta és una iniciativa dels veïns de Sant Andreu de Bancells, Sant Hilari Sacalm i de Vilanova de Sau, que des de l’ajuntament de Vilanova de Sau volem promoure per fomentar la conservació de les tradicions de les Guilleries i animem a tots a participar.

Darrera actualització: 22/11/2017 19:56
 IMATGES 
AMPLIAR IMATGE
Sant Andreu
Sant Andreu