Èxit de públic a la Fira d'Herbes Remeieres

Diumenge, 2 de juny de 2019 a les 00:00

El poble de Vilanova de Sau va celebrar amb èxit la seva 28ena edició, consolidant-se com un referent de les herbes arreu del territori.

La satisfacció dels organitzadors així ho corrobora “Amb la bona assistència de públic participant a les activitats, la satisfacció del firaires i els més de 3.000 persones que calculem que han passat per la fira ens podem sentir molt satifets” explicava el director de la fira, Joan Carles Rey, que feia una bona valoració de la edició d’enguany de la Fira. A les portes del 30 aniversari en el que ja s’està treballant “podem dir que és una fira més que consolidada, hi ha paradistes que vénen des de fa més de vint-i-cinc anys".

La programació de la jornada s’iniciava, com altres anys, amb la ruta botànica guiada per Montserrat Enrich i amb les places complertes. Tot seguit i un cop arribats la mateixa Montserrat Enrich realitzava la conferencia/taller a la Sala Polivalent on han cuinat amb les plantes recollides. Gaspatxo d’ortigues, Amanida de llenties amb 100 fulles, pesto d’ortigues o canapés d’artesania han sigut algunes de les elaboracions que han preparat al taller.

Un cop finalitzada la conferencia el jurat de la Fira ha proclamat els guanyadors del concurs de truites i de rams de flors boscanes. Dos clàssics de la fira que cada edició desperten més expectació especialment a la gent del poble. Aquest any, La truita d’espinacs, patata i xampinyons de MªCarme Codina i la truita de pera i patata de Núria Blanch s’han imposat a la resta de participants. En el concurs de Rams Montserrat Comellas i en Salvador Corbacho han sigut els guanyadors. El jurat un cop més ha destacat la gran participació en els concursos així com la gran qualitat que ha dificultat la seva tasca.

A la tarda s’ha presentat el Grup Local de la Vall de Sau – Guilleries A càrrec de Joan Carles Rey, director de la fira i Herbolari de Sau i Francesc Caralt, president de Flora Catalana. Durant la presentació es va acostar la tasca que està fent l’organització Flora Catalana per a seguir recuperant coneixement etnobotànic i evitar que es perdi.

Des de l’Ajuntament i l’organització agraeixen a tots els paradistes, conferenciants, col·laboradors i a tots els veïns del poble la seva implicació i els volen fer partícips de l’èxit, un any més, de la Fira d’Herbes Remeieres. 

Podeu consultar més imatges al Facebook de la Fira d’Herbes

Darrera actualització: 02.06.2019 | 20:09