Informació del Coronavirus

Dilluns, 9 de març de 2020 a les 00:00

Us deixem informació i uns pdf on podeu trobar diferent informació facilitada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Tots aquests documents i altres que podeu trobar en l’espai creat específicament a Canal Salut ( http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/) contenen la informació actualitzada i validada des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Us suggerim entrar en aquesta pàgina web amb certa regularitat on de manera continuada hi ha novetats importants en referència a aquesta epidèmia.

 

Què és el coronavirus SARS-CoV-2?

És un nou tipus de coronavirus que pot afectar les persones. Presenta una simptomatologia clínica similar a la de la grip (febre, tos i malestar general). El 80% dels casos són lleus. Els casos més greus generalment afecten persones grans o que pateixen altres patologies.

 

Com es transmet?

Per les gotes respiratòries que es generen amb la tos o l’esternut d’una persona malalta. Aquestes secrecions infectarien una altra persona si entressin en contacte amb el nas, els ulls o la boca d’aquesta.

 

Què podem fer per protegir-nos?

Cal aplicar les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

• Rentar les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

• Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida.

• Evitar el contacte proper (a menys de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions.

• Evitar compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

 

És important recordar que, actualment a la demarcació, no es recomana l’ús de mascaretes com a mesura de protecció.

Tampoc són necessàries precaucions especials amb l’aigua, els aliments, els animals i altres.

 

Què cal fer davant la sospita d’estar infectat per coronavirus?

Cal trucar al 061 Salut Respon. Faran una valoració del cas i informaran de les indicacions que cal seguir.

Les autoritats sanitàries tenen protocols definits i unificats d’actuació en aquests casos per a contenir la propagació d’aquesta malaltia.

 

Darrera actualització: 09.03.2020 | 19:46