]]>
DISSABTE, 10 DE MAR?, 2018
imprimir
Nou llibre de Mª Dolors Farrés

El passat diumenge es va presentar "L'Hora Quieta", a Vilanova de Sau.L’acte de presentació que es va celebrar a la Sala Polivalent de l’Ajuntament va aplegar una cinquantena llarga d’assistents. En la seva obertura l’alcalde Joan Riera va donar la benvinguda als assistents i va presentar la regidora Mila Martínez que va dirigir la presentació de la novel·la, a més de l’autora del llibre Mª Dolors Farrés també va intervenir el rapsode Oriol Capdevila que va fer la lectura de diferents fragments de “L’Hora Quieta”.

L’hora quieta és el títol originari de la novel·la que es convertiria en El monestir de l’amor secret (guardonada com a finalista del Premi Sant Jordi 2007) i que Proa va publicar l’any 2008. Però, el llibre de Maria Dolors Farrés és la versió íntegra, la que l’autora va concebre en un principi, i que mai no va veure la llum en paper perquè l’editorial li va fer reduir l’extensió abans de presentar-la al premi, per bé que va ser publicada en suport digital i de descàrrega gratuïta al diari Nació Digital l’any 2003.

L’obra ens mena a l’interior del monestir històric de Sant Llorenç del Munt, a Osona, on dos frares cultes, Galzeran de Monsingle i Berenguer de Vallclara, estableixen una sentida i proscrita relació amorosa. Assistim a la lluita contra les seves pròpies consciències, entrenades per al celibat, alhora que en el món exterior els fets també són convulsos.

L’acció comença l’any 1378, un dels més agitats del segle XIV, amb l’esclat del cisma d’Occident. Més endavant, l’atac criminal a la fortalesa de Monsingle, un rebrot devastador de la Pesta Negra i les intrigues dins del mateix monestir, tenen diverses conseqüències, totes irreversibles, per als dos protagonistes.

L’hora quieta originària, la que li va sortir de l’ànima a Farrés quan vivia en una casa aïllada i molt emboscada de Vilanova de Sau, la seva pàtria emocional, fa la sensació que és una obra nova. Les lectores i els lectors atents ja sabran veure-hi la diferència. Parlant, doncs, del gruix de l’obra, cal remarcar que constitueix un autèntic descobriment de personatges, trames, intrigues i escenes a dins i a fora del monestir històric de Sant Llorenç del Munt (Osona), que a la novel·la El monestir de l’amor secret no apareixen.

Darrera actualització: 12/03/2018 22:02
 IMATGES 
AMPLIAR IMATGE
presentació llibre
presentació llibre