Onada de calor

Dijous, 27 de juny de 2019 a les 00:00

Una massa d’aire africana farà les temperatures màximes puguin arribar als 40 graus.

Les previsions meteorològiques anuncien l’arribada d’una massa d’aire africana des el passat dilluns, dia de Sant Joan, que ens podria portar màximes de 35 a 40 graus. Aquests episodis de temperatures elevades durant l’estiu que es perllonguen en el temps poden afectar directament a la salut de les persones i, més encara als col·lectius que es consideren de risc com són els nadons, els infants, la gent gran i els malalts crònics.

És per aquest motiu que, davant aquestes onades de calor es recomana a tots el veïns i veïnes que segueixin els consells del Servei de Salut Pública per garantir que puguin gaudir dels efectes positius del sol sense patir un cop de calor.

Es recorda a la ciutadania que cal beure aigua sovint, refrescar-se de tant en tant i estar informat, en tot moment, de la predicció meteorològica. A casa, es recomana controlar la temperatura, tancant les finestres si tenim aire condicionat i posant-lo a una temperatura ideal de 25 graus. Cal evitar sortir al carrer a les hores de més sol, entre les 12 i les 17 h, i en cas de fer-ho és important anar per l’ombra, utilitzar gorres i ulleres de sol, posar-se protecció solar i portar roba còmoda de cotó i de color clar. Finalment, és important prendre àpats lleugers i frescos i potenciar una alimentació rica en fruita i verdures.

En cas de patir algun dels símptomes del cop de calor com esgotament, febre, mal de cap, irritació de la pell, nàusees o rampes, es recomana visitar el Centre d’Atenció Primària o trucar al 061.

Podeu trobar més consells al següent enllaç:

http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/onada_de_calor

Darrera actualització: 27.06.2019 | 12:27

Imatges

Onada de calor