]]>
DIMECRES, 26 DE SETEMBRE, 2018
imprimir
Plaga de l'eruga defoliadora del boix
L’eruga defoliadora del boix és un lepidòpter originari de l’est d’Àsia que es va detectar per primera vegada a Europa (Alemanya) l’any 2007.

Des d’aleshores s’ha anat estenent cap al sud. Després dels greus danys observats el 2016 a la Garrotxa, aquest any està tenint una expansió important a la zona de les Guilleries-Savassona, amb més de 1.000 hectàrees afectades, situades principalment als municipis de Tavèrnoles i Vilanova de Sau.

Les erugues tenen el cap negre. Quan són petites són de color groc i aspecte brillant, en anar evolucionant es van enfosquint i presenten un color de fons verd. Al dors, presenten unes fines línies blanques longitudinals. Al seu màxim desenvolupament arriben a uns 4 cm. Per desplaçar-se d'un boix a l'altre, l'eruga fa una teranyina.

Els adults tenen una envergadura d’uns 4 cm. Les ales són de color blanc amb reflexes metàl·lics daurats i violeta. Presenten una banda de color marró fosc i dues taques característiques a les ales anteriors. La posta es troba a l’envés de les fulles, en plaques de 5 a 20 ous recoberts d’una substància translúcida

Els principals danys són deguts a la defoliació i, per tant, a la pèrdua de la capacitat fotosintètica de la planta; encara que els més greus són deguts a l’atac a l’escorça, que pot portar al dessecament i mort del boix. És una eruga de gran voracitat.

Recomanat en fase d’eruga: aplicacions amb Bacillus thuringiensis varietat kurstaki (producte biològic també usat contra la processionària)

Recomanacions importants:

L’aplicació s’ha de fer en tanques i jardins, mai a bosc o espais oberts (cal autorització i té moltes efectes sobre altres papallones)

L’aplicació ha de ser localitzada (al boix afectat)

Només aplicar en fase d’eruga

Aplicar sense previsió de pluja

 

En cas de dubtes contactar amb l’Espai Natural Tel. 93 884 78 88

Darrera actualització: 26/09/2018 14:33
 IMATGES 
AMPLIAR IMATGE
Com fer el tractament de l'Eruga del Boix
Com fer el tractament de l'Eruga del Boix