44è Aplec de Sant Andreu de Bancells

Dimarts, 20 de novembre de 2018 a les 00:00

El proper diumenge 2 de desembre a la tarda es commemora el 44è aniversari de l’aplec de festa major de Sant Andreu de Bancells, ermita romànica situada dins el terme municipal de Vilanova de Sau.

Al bell mig de les Guilleries, entre la carena de Vilanova de Sau i Sant Hilari Sacalm es troba l’Ermita de Sant Andreu de Bancells. Habitualment el diumenge més proper al dia de Sant Andreu és el dia que es celebra la festa major. Aquesta es la festa major possiblement, més curta de Catalunya. Un aplec que s’inicia a les quatre de la tarda i finalitza amb la caiguda del sol.  Per arribar-hi cal accedir per la pista forestal que connecta el Pont de Malafogassa amb Vallclara i Sant Hilari, voltant uns paratges d’una gran bellesa fins arribar a dalt la clariana de Sant Andreu de Bancells.

Els actes comencen a les 4 de la tarda amb la missa  honorífica del patró de la parròquia i seguidament es celebra una botifarrada popular per a tots els assistents, s’acomiada la festa amb el “cant dels adéus” al voltant de la rotllana del foc.

Aquesta és una iniciativa dels veïns de Sant Andreu de Bancells, Sant Hilari Sacalm i de Vilanova de Sau, que des de l’ajuntament de Vilanova de Sau volem promoure per fomentar la conservació de les tradicions de les Guilleries i animem a tots a participar.

Darrera actualització: 05.12.2018 | 15:29