Situació

El terme s’estén des de la cinglera dels Munts i el puig del Far a ponent, fins a les Gavarres i la serra del Faig Verd, amb el turó de 1187 m, que constitueix el punt més alt del municipi al cor de les Guilleries, a llevant, i resta flanquejat per la imponent cinglera de Tavertet al nord, inici del Collsacabra i els suaus pujols que apropen la vall de Sau fins el massís del Montseny i el Matagalls al sud.

L’extens municipi de Vilanova de Sau està situat a l’est de la comarca d’Osona i comprèn la major part de l’antiga demarcació de Sau, a la Vall del Ter. Tot i que està relativament a prop de les grans concentracions urbanes —a uns 80 km de Barcelona i 15 km de Vic—,  la Vall de Sau s’ha preservat de destruccions urbanístiques i de massificacions.

S’hi accedeix per l’Eix Transversal C-25 prenent la sortida Folgueroles-Calldetenes. Després de passar per la vila de Folgueroles es troba Vilanova de Sau. També es pot fer per la carretera N-141 que surt de Vic i va fins a la presa, o bé des de Rupit per una pista asfaltada per sota la cinglera. Un altre accés és una pista pavimentada, actualment municipal, que arrenca de Sant Sadurní d’Osormort, a la carretera de Vic a Sant Hilari, i segueix el curs de la riera Major fins al pont de Malafogassa, des d’on continua fins a Vilanova de Sau.

Darrera actualització: 16.07.2019 | 13:04
Darrera actualització: 16.07.2019 | 13:04