Activació del pla NEUCAT en fase d’alerta

Dilluns, 20 de gener de 2020 a les 00:00

Des de l’Ajuntament  volem informar-vos que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d'ALERTA.

A partir de de la matinada i durant el fenomen meteorològic s'estendrà pel la zona sobretot de les comarques gironines, Catalunya Central i nord de Barcelona. La cota pot arribar als 200 metres i puntualment pot arribar per sota dels 200 metres.

A partir de la tarda la cota anirà augmentant fins als 400 metres i la neu s'anirà desplaçant més cap a l'interior. Dimarts la cota pujarà cap als 1200 metres, excepte la zona de l'interior de Girona i sud de Barcelona on la cota pot ser més baixa.

De cara a la mobilitat per aquestes zones de cara als primers desplaçaments de dilluns, cal estar atent de les previsions meteorològiques i consultar les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Tingueu el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Eviteu la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible.

Pot haver restriccions de Trànsit a vehicles pesants depenent de l'evolució de la situació a la C17 i C25.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per nevades a l'enllaç: http://interior.gencat.cat/nevades

Al document adjunt podeu consultar el comunicat emès pel Centre de Coordinació operativa de Catalunya.

Darrera actualització: 20.01.2020 | 09:37