Avís temporal a Vilanova de Sau

Dimecres, 22 de gener de 2020 a les 00:00

Des de l’Ajuntamemt volem fer un avís a la població:

L’episodi de temporal intens que està vivint aquests dies Catalunya ha afectat també Vilanova de Sau. En les darreres hores. La carretera N-141d a l’alçada de la Font Trobada de Folgueroles està tallada, es recomana passar pel nucli de Folgueroles. S’ha fet un esbornac a la carretera que va de la Pressa de Sau a la Riba. El camí de Bancells i del Mas del Silenci està tallat per l’alçada d’aigua de la Riera Major i per la caiguda d’arbres.  El pas del final del carrer Escoles a la zona esportiva està tallat per l’esbornac del passat octubre i que fa de torrent,  el pas cap a les masies s’ha de fer pel Pont de Fusta.

Es recomana no fer desplaçaments sinó es estrictament necessari, extremar les precaucions en les zones boscoses; així com estar al cas dels torrents i rieres i no travessar-los.

Recomanacions de Protecció Civil

Durant els episodis de pluges intenses i perill d’inundacions, la Generalitat de Catalunya activa el pla d’emergències INUNCAT. Dins d’aquest pla d’emergències, es donen una sèrie de consells d’autoprotecció destinats a la ciutadania:

 

  • Estigueu atents a les prediccions meteorològiques i a l’estat de la xarxa viària. En cas de desplaçaments interurbans, cal circular preferentment per les rutes principals i autopistes.
  • En els trajectes en cotxe, cal moderar la velocitat i mantenir les distàncies de seguretat.
  • No travesseu cap riu, riera, torrent, pas soterrani ni zones que es puguin inundar, ni a peu ni en cotxe.
  • Si sou a casa, no baixeu al soterrani ni al garatge, pugeu als pisos superiors i quedeu-vos-hi.
  • No deixeu a fora (jardí, pati...) objectes que puguin ser arrossegats per l’aigua.

 

Darrera actualització: 22.01.2020 | 15:00