El Punt d’Informació de Vilanova de Sau rep la certificació Biosphere

Dilluns, 6 de de desembre de 2021 a les 10:00

Compromesos amb la sostenibilitat i amb la qualitat de l’atenció turística.

El passat 2 de desembre es va celebrar a Manlleu la IX Nit del Turisme d’Osona. Representants polítics i tècnics de diferents ajuntaments de la comarca, socis i agents del sector privat van omplir el teatre de Manlleu per conèixer les accions i les estratègies que s’estan impulsant des del territori en l’àmbit turístic. Un sector fortament castigat per la pandèmia però que ha demostrat empenta per revertir la tendència i generar oportunitats.

Durant la gala, es van presentar les principals actuacions desenvolupades i previstes per tal de promocionar i posicionar Osona com una destinació turística “sostenible, autèntica i amb una oferta de productes turístics de qualitat”. Aquests són els tres dels grans valors del model turístic osonenc, com destacava el president d'Osona Turisme, Carles Banús.

També es va fer entrega de la certificació Biosphere a diferents agents de la comarca. Un dels que el va obtenir va ser el Punt d’Informació de la Pressa de Sau. Va recollir la certificació Mila Martínez Adán, tinent d’alcalde i regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de Vilanova de Sau. Es tracta d’un segell de qualitat que acredita que els aspectes mediambientals, sociocultural i econòmics conviuen amb harmonia en la gestió turística.

L'obtenció d'aquest distintiu es fa després d'un procés rigorós per part dels agents en el que complementen un seguit de documentació responent requisits de sostenibilitat, així com l'assoliment d'un mínim de 3 accions de sostenibilitat i l'assistència a 2 formacions relacionades amb algun dels aspectes de la sostenibilitat climàtica, ambiental, cultural o econòmica relacionada amb la comarca.

El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere respon tant a la voluntat de promoure un turisme sostenible i responsable a la comarca com a destinació turística per part dels agents turístics, responent també als desitjos dels residents i visitants de poder viatjar respectant al màxim l'entorn.

El final de la vetllada també es van donar a conèixer els guanyadors del concurs Fet a Osona, aliments excel·lents que representaran l’agroalimentació d’Osona els propers 3 anys.

Darrera actualització: 06.12.2021 | 11:25