L’Ajuntament de Vilanova de Sau, estem adherits al Pla comarcal d’igualtat de gènere.

Dilluns, 2 de novembre de 2020 a les 00:00

Entre les seves línies estratègiques, que compartim i fem nostres des del municipi, està la de reforçar i ampliar l’acció contra les violències masclistes.

Des de l’Ajuntament, ho fem amb diferents accions de sensibilització i prevenció que desenvolupem de manera directa o bé amb el suport i assessorament de l’Oficina tècnica d’igualtat de gènere i LGTBI, titularitat del Consell Comarcal d’Osona i de l’Ajuntament de Vic.

L’Oficina posa a disposició de les dones del municipi de Vilanova de Sau i de la resta de la comarca, excepte Manlleu que té el seu propi servei, el Servei d’informació i assessorament a les dones ( SIAD).

Aquest servei, és un servei pròxim a la ciutadania, que ofereix un recurs d’atenció directa i especialitzat que informa a les dones sobre qualsevol matèria, com ara la salut, treball, habitatge, serveis i recursos a les dones, fent especial atenció a la detecció de les violències masclistes en totes les seves formes i àmbits en les que es poden donar.

El servei d’informació i assessorament a les dones que tenim a la comarca, com hem dit, dona servei a les veïnes del municipi de Vilanova de Sau que ho requereixen, i té un bagatge de fa molts anys. En els darrers anys, aquesta xacra social no s’atura, i continua afectant a les dones i als seus fills i filles. Com és sabut les violències masclistes afecten també els infants i adolescents, tant si la viuen de manera directa o indirecta com a testimonis, a través del què han sentit o observat. Per això des del SIAD s’ofereix, a més a més de l’assessorament psicològic i jurídic a les dones, la línia d’atenció psicològica a fills i fillesde les dones víctimes de violència que s’atenen des del servei.

El compromís de l’Ajuntament és el de col·laborar i reforçar, en la mesura dels nostres capacitats, els recursos especialitzats de la comarca en l’atenció a les dones i les situacions de violència de gènere. Per això part, part de la nostra quota dels fons que rebem del Pacte d’Estat 2019 contra la violència de gènere, que gestiona el Ministeri d’Igualtat, els destinem al SIAD Comarcal.

La suma i implicació coordinada de diferents entitats i institucions en la lluita i l’abordatge de les violències masclistes, és un pas important en el què tots i totes hem de sumar esforços. I nosaltres així ho hem fet i volem compartir amb els veïns i veïnes del municipi, donant a conèixer la nostra aportació per reforçar aquest servei que utilitzen o poden utilitzar les dones del nostre municipi.

Amb el suport:

Darrera actualització: 02.11.2020 | 13:00