L'Ajuntament estalvia 24.000€ gràcies a l'Administració Electrònica

Dimarts, 22 de setembre de 2020 a les 00:00

La implantació de l'administració electrònica, ha estat un repte i una prioritat per a l'Ajuntament de Vilanova de Sau.

Des de fa temps es va avançant i es van transformant les oficines tradicionals en oficines sense paper on els tràmits es poden fer per internet en l’administració pública. Actualment moltes gestions municipals ja es poden realitzar de manera telemàtica a través del portal de l’Ajuntament. Amb això a més de l’estalvi econòmic també s’estalvia amb temps i desplaçaments.

Segons les últimes dades recollides pel Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) sobre l’estat de l’Administració electrònica indiquen que l’Ajuntament de Vilanova de Sau ha estalviat un total de 24.000 € gràcies a l’ús d'eines telemàtiques de tramitació i consulta de la informació.

Aquest estalvi es gràcies a que l’Ajuntament també ha apostat per l’administració electrònica a l’hora de comunicar-se amb altres administracions, facturar, licitar o publicar anuncis i edictes. La ciutadania realitza les seves tramitacions a través de la web de l'Ajuntament, dins l'apartat e-TRAM, el mòdul de gestió municipal de sol·licituds i tràmits per Internet integrat a la plataforma del Consorci AOC. D'aquesta manera les persones físiques, les empreses, entitats, associacions... poden accedir a la informació necessària sobre tràmits locals, iniciar i formalitzar qualsevol sol·licitud i consultar l’estat i el contingut del seus tràmits des de qualsevol lloc, 24 hores al dia, 365 dies a l'any.

En aquest sentit, el darrer any, l’Ajuntament ha adequat els sistemes per complir amb la normativa en Administració Electrònica i el procediment administratiu, implementant les signatures electrònica i biomètrica, la còpia certificada de documentació, la factura i la notificació electrònica i la interoperabilitat entre administracions, entre d'altres.

Darrera actualització: 22.09.2020 | 10:09