L'Ajuntament reconegut per la seva implantació en la transformació digítal

Divendres, 24 de juliol de 2020 a les 00:00

El Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) distingeix el compromís del món local en la transformació digital de l’administració pública i govern obert. L'Ajuntament de Vilanova de Sau al Top10 dels pobles de menys de 500 habitants.

Els guardons es donen a les administracions locals de Catalunya que més i millor s’estan transformant digitalment, i s'atorguen a partir dels resultats dels indicadors del Mapa d'Administració Digital, de les dades d'ús dels serveis AOC i de l'anàlisi de les webs dels 947 ens locals. Aquests premis signifiquen un reconeixement públic als ens que destaquen en la transformació digital, tant pel que fa a la seva relació amb la ciutadania com en la seva gestió interna. El Mapa d'Administració Digital és una iniciativa única, tant en l'àmbit estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d'un ens públic i, de forma agregada, del món local.

L'AOC considera dos tipus d’informació per avaluar els ens locals: l'activitat dels serveis digitals de tramitació amb la ciutadania, gestió interna i interoperabilitat; i la implantació o disponibilitat de serveis públics digitals. En el primer cas, s'ha analitzat i valorat l'important ús que fa l'ajuntament de Vilanova de Sau dels serveis AOC (e-TRAM, e-NOTUM, Via Oberta, e-Licita, e.FACT, tràmits EACAT…). Per la seva banda, per conèixer el grau d’implantació de l’administració digital en un ens, s'analitza el web municipal per comprovar si conté uns ítems determinats: seu-e/transparència, perfil de contractant, carpeta ciutadana, dades obertes, normativa d’administració digital...

Els resultats de l’anàlisi d’aquests indicadors i de l’ús dels serveis d’Administració electrònica es publiquen en l’Informe d’e-Administració a Catalunya amb l’objectiu de valorar i reconèixer la implantació de l’Administració electrònica als ajuntaments catalans.

L'Ajuntament de Vilanova de Sau, des de fa temps, ha apostat amb fermesa per l'administració electrònica i la innovació digital, amb l'objectiu de millorar el servei ofert a veïns i empreses, facilitant l'accés a l'administració i simplificant processos.

Als enllaços adjunts podeu accedir al detall dels indicadors analitzats i rànquing dels 10 primers ajuntaments i els dos consells comarcals de cada categoria.

Darrera actualització: 24.07.2020 | 11:23