Vilanova de Sau present a la 10ª Nit del Turisme d’Osona

Divendres, 2 de desembre de 2022 a les 00:00

La Nit del Turisme d’Osona que va tenir lloc aquest dijous 1 de desembre a la sala la Canal de Tona, ha arribat aquest any a la seva desena edició. Una iniciativa sorgida des de Vilanova de Sau l'any 2012.

Representants polítics i tècnics del Consell Comarcal d’Osona i de pràcticament tots els ajuntaments de la comarca, socis i agents del sector privat van omplir La Canal de Tona per conèixer les accions i les estratègies que s’estan impulsant des del territori en l’àmbit turístic.

Durant l’acte, en el que van ser presents l’alcalde Joan Riera i la Regidora Mila Martínez,  es va explicar la memòria de totes les activitats i accions del 2022 i  el pla d’acció previst pel proper 2023. Entre els projectes, pel que fa a Vilanova de Sau, destaca que el Pla d’Usos del pantà de Sau i la Ruta del Bisbe Oliba que passa pel municipi.

Una de les novetats de la gala va ser la presentació de la feina fet entorn un nou segment de mercat que es vol potenciar: el turisme inclusiu i accessible per a tothom. Aquesta serà una de les principals línies de treball a seguir desenvolupant el 2023 per part d’Osona Turisme, amb el compromís de generar propostes especialitzades adreçades a turistes que pateixen algun tipus de discapacitat visual o auditiva, mobilitat reduïda o persones/famílies amb necessitats especials. Com ha explicat el consultor Marc Grijalvo, “hem de ser capaços de dissenyar les destinacions turístiques per poder donar resposta a la diversitat que existeix a la societat”.

La gala va estar amenitzada per l’art i la màgia del Mag Pota que va aportar el toc festiu a la cita anual del sector turístic d’Osona que enguany arribava a la desena edició i ha finalitzat amb un piscolabis servit per l’Escola d’Hostaleria d’Osona, entre d’altres, amb els productes de la cistella guanyadora de la Nit del Turisme de l’any passat. 

Darrera actualització: 02.12.2022 | 15:57