Agrupació de Defensa Forestal de Vilanova de SauL'Agrupació de Defensa Forestal de Vilanova de Sau va ser creada el gener de 1987 i és la número 23 d'entre les de tot Catalunya. Compta amb uns 50 socis, tots ells propietaris de finques forestals del municipi, que cobreixen prop del 94% de la superfície forestal total, que és de 5.800 hectàrees. El Grup de Voluntaris està format per unes 40 persones, compromeses a intervenir, en la mesura de les seves possibilitats, en els sinistres que es puguin produir. Anualment celebra una trobada dedicada a jornada de pràctiques amb els materials d'extinció. L'equipament de l'ADF està format en aquest moment per dues cubes de 3.000 litres (situades a la Riba i al nucli urbà, i dos remolcs de 600 l. ubicats al nucli urbà i al Càmping El Pont).

Alguns dels voluntaris disposen d'extintors de 8 i 12 kgs. per intervencions ràpides en fases inicials d'incendis. El sistema de comunicacions està integrat per una xarxa de 22 emissores que es comunica diàriament durant la temporada d'estiu a través d'una roda de contactes, a les 14 hores.

Llistat de components de la roda de la temporada 2013 de l'ADF de Vilanova i de l'ADF de Sant Sadurní d'Osormort, amb els distintius, noms dels titulars, telèfons i adreces. Aquest llistat està en actualització permanent.

A més de la dedicació als treballs de prevenció i extinció d'incendis, l'ADF de Vilanova de Sau actua també en casos de sinistres en què pugui ser necessària: nevades, inundacions, accidents, persones perdudes, etc.

Pg. Verdaguer, s/n - 08519 Vilanova de Sau - Barcelona
Darrera actualització: 07.12.2018 | 11:35